Micke, Anders and Kalle goes Thai

2006-04-13

En dag - en vecka?

Oj.

En dag har gatt. Eller ar det en vecka? Vi har bara varit har ett dygn, men det har hant saker for att sysselsatta en normal person i mer an en vecka. Vi har fortfarande inte tagit oss fran Bangkok, men aker soderut om nagra timmar med nattbuss.

Var ska man borja da? Vi har tagit oss runt i Bangkok en del, sett ratt mycket, blivit lurade en hel del sakert, akt Tuk-tuk runt halva stan for motsvarande 4 kr, tagit del i nyarsfirandet kring Songkan, shoppat absurt billiga saker, prutat ner priser (for att sen inse att man just brakat fem minuter om 3 kr), festat en del och bara haft det underbart bra i storsta allmanhet.

Det som varit mest absurt ar nog omradet vi bott i, Banglamphu, som ar nagra gator dar nastan alla backpackers i Bangkok samlas och bor. Gatorna ar fulla av sma guest houses, hotell, restauranger och annat smatt och gatt. Igar firades det rejalt dar eftersom det ar nyar nu. Nyar firar man tydligen med att halla vatten pa varandra, sa hela stan har forvandlats till ett kollektivt vattenkrig. Var man an gar, aker Tuk-tuk eller satter sig och ater star folk med vattenkannor, vattenpistoler och hinkar for att dranka en i en stor dusch vatten, allt med ett leende och ett "Happy New Year". Mycket trevligt, speciellt under de varma
delarna av dagen. Det andra man gorunder nyar ar att smorja in lera pa varandra, sa alla gar runt med vitlera som de smorjer in en med, speciellt igarkvall. Kvallen var helt absurd med vatten i mangder, enormt mycket folk och lera overallt. Vi har fatt slanga kladerna vi hade pa oss, det ar omojligt att behalla dem med sa mycket lera i.

Aterkommer med mer nar vi har dator nasta gang. Nu ska det spelas bowling och sen ar det buss i tio timmar for att komma till Ko Phang-Ngang.