Micke, Anders and Kalle goes Thai

2006-04-13

"lite som köttiga popcorn"

"Det luktar lite som köttiga popcorn"

Det ar Kalles definition pa lukten av Bangkoks gator, och den ar verkligen traffande. Man borjar vanja sig, och precis da ar det dags att dra ut pa landsbyggen. Ikvall drar vi vidare till ko pah-ngang.

Har firas det i alla fall nyar for fullt och traditionerna runt denna hogtid ar att spruta ner alla med sa mycket vatten som mojligt i ett gigantiskt vattenkrig som varar hela dagarna langa. Dessutom ska man kleta ner varandra med lera. Vattnet gar bra, men leran ar lite jobbigt. Jag fastnade i alla fall i denna nagot yra situation och fortsatte som en tapper krigare langt efter att Kalle och Anders hade gett upp. Bangkok-borna ar lattsamma och oppna, de har inget emot att umgas med oss turister, och det ar ju skoj.
Mina reskamrater ar ju ocksa ganska snalla och sa, men man kan bli lite fortretad nar man inte har med sig nagon telefon och mots av en lapp pa dorren: "Tjena, vi ar ute, men du kan ju sla en signal, numret ar..."

Man borjar faktiskt bli lite tontig nar man kan sta och braka om 5 spann med en taxi-chaffor som har kort en runt hela stan for ungifar 20 sek. Men jag tycker anda att prutningen har ar lite min grej.

Nu blir det bowling och sedan ar det val bara att halla sig borta ifran vattensprutandet tills det ar dags att aka vidare. Det gor man bast pa MBK, dar for ovrigt nya klader har fatt inkopas, da de andra var lite for leriga for att ha en dag till. Anledning till att vi egentligen akte hit idag var faktiskt for Kalles milt sagt aggresiva utspel paandra toaletter har i Bangkok. "Thailandare kanverkligen inte prioritera, dehar gjort ett sjukt bra vattensystem som kan leverera hur mycket vatten som helst men dehar inte valt att gora ett avloppssystem som kan spola ner toapapper. Thailandare har inte heller forstatt charmen att ta med sig en riktigt bra tidning in pa toaletten". Toaletterna pa MBK ar nog de enda i stan som ar sa frascha att man kan sitta och trycka i en halvtimme med gatt samvete, de ar verkligen varda den baht det kostar!