Micke, Anders and Kalle goes Thai

2006-04-15

En sval dag pa stranden

Idag har det varit en tamligen sval dag. Det har legat pa en bris fran havet och ibland var det ett moln i vagen for solen. Nar vi lamnade bungalowen vid elva var det bara ungefar 32 grader ute, sa det kandes svalt och skont. Pa stranden var det helt jakla underbart. Vit sand, fint vatten och ratt sa underbart vader. Massa trevligt folk overallt, vi kastade bland annat frisbee med en israelisk tjej i en timme eller sa (hon var for ovrigt mycket klarsynt och sag genast igenom Mickes alldeles for langa kast hela tiden.....). Vi har val brant oss litegrann, men inte mer an pa axlarna och ratt lite dar ocksa.

Det var ratt skont med vattnet dar ocksa, far nar det borjade bli for kallt pa stranden kunde man alltid ga och varma sig i vattnet. Det var atminstone nagra grader varmare.

Man borjar vanja sig vid de laga priserna nu ocksa. Dels genom att vi slutat rakna sa noggrant vem som betalar vad, och dels genom att man blir upprord nar de forsoker ta mer an 50 baht for en taxiresa. Tank om man skulle betala 60 baht per person, 10 baht mer per skalle. Hur hade det sett ut? Det ar ju faktiskt 2 kr, sa da ar det klart att man prutar en tio minuter for att komma undan det!

Taxiresorna i allmanhet ar ratt absurda. Pa den har on bestar taxibilarna av en ombyggd pickup truck med saten dar bak. De ar helt okej att aka, inte riktigt lika laskiga som tuktuk:arna i Bangkok iallafall. Man traffar mycket folk ocksa eftersom de alltid packar in sa manga turister som mojligt i dem. Vagarna ar helt galna ocksa, pa nagra stallen pa vag mot festorten och stranden Hat Rik ar det enormt branta vagar, med skyltar som sager nagot om 20% lutning och sadar. Man tror inte att bilarna ska ta sig upp, och nar de val gor det ar man radd att man ska ramla ut. Men man borjar som sagt vanja sig lite.

Annars ar allt bra. Klart man saknar hemmet och Asa en del, framforallt Asa. Det ar iaf skont att veta att hon nog inte hade trivts med sa manga aspekter av Thailand, sa jag har inte sa daligt samvete for att ha akt utan henne. Det ar varmt, det ar tillagade gronsaker i allt man ater, vi har for forsta gangen en dusch pa rummet (eller en slang atminstone) och det ar allmant skitigt. Men jaklar vad skoj och trevligt vi har det!!!